Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koníci

 kompletně vše co potřebujete vědět o koních
Nebaví vás už cestovat pěšky? Pořiďte si koně

V metinu jsou 4 druhy koní:

1. Poníček
Tohoto koně si můžete vypůjčit u pacholka od 10. lvl za jezdecký lístek.Obrázek
S tímto koněm se můžete prohánět celých 10 minut a pak zmizí. Další jezdecký lístek lze využít až za zhruba 20 - 30 hodin.

2. Kůň pro začátečníky
Dosáhli jste lvl 25? No, to už byste o něm měli začít uvažovat a pořídit si ho. Skočte za pacholkem a řeknětemu, že chcete koně. Jejda Pacholek po mě chce medaili.
Tuto medaili seženete v dungeonu opic, kde budete mlátit všechny opice a třeba jednou vypadne, nebo ji můžete koupit na stánku za 100K - 250K.
Jakmile máte medaili, zajděte za pacholkem. Předtím si ale sežeňte jezdecký lístek, musíte jít za pacholkem ve druhém městě a ještě předtím si zjistěte, kde se oběvují divocí lukostřelci.
Obrázek
Pokud máte vše připraveno, tak nasedněte pomocí jezdeckého lístku u pacholka na koně a spusťte si od něj qest zabít 10 divokých lukostřelců za 30 minut, dojeďte na místo, kde jste si je našli, klikněte na koně pravým tlačítkem myši, dejte sesednout a tam si ten qest splňte. Pokud by se vám nepovedlo zabít 10 divokých llukostřelců do 30-ti minut, tak příjdete o medaili.A obrázek obdržíte do svého inventáře. 

TENTO QEST NELZE ŘEŠIT JAKO OSTATNÍ, LUKOSTŘELCE SI MUSÍTE ZABÍT VŠECHNY SAMI!
!!!POZOR, NIKDY NEKUPUJTE OBRÁZEK KONĚ OD NĚKOHO JINÉHO, TATO KOUPĚ OD PACHOLKA NELZE OBEJÍT!!!


Skočte si někam zaexpit a vydělat 100K, protože pokud se k pacholkovi vrátíte v rozmezí 10 min. - max. 1 hod, kdy bude mít hotový obrázek koně, bude za něj chtít 100 000 yangů. Pokud dáte vše pacholkovi, dá vám obrázek koně.Obrázek Tady je vhodné naučit se pár klávesových zkratek na ovládání koně:
ctrl + H - Nasednout/sesednout na/z koně
ctrl + F - Nakrmit koně - funguje poze pokud je kůň s vámi a pokud na něm nesedíte.
ctrl + B - Odvolat koně tímto odvoláte koně aby vám nepřekážel

Pokud si odvoláte koně, můžete ho zavolat kliknutím pravého tlačítka myši na orázek koně, šance, že kůň přiběhne závisí na tom, na jakém stupni máte zkrocení koně.
Obrázek
Tuto schopnost zlepšujete příručkou zkrotit koně.
Každé zavolání na tohoto koně vás bude stát 100 MB. Může se stát, že pokud nemáte trénované zkrocení koně, že kůň přiběhne až na 50. - 100. pokus ho zavolat, což je docela dost many, může se ale stát, že příjde i na první pokus. Jak často koně krmíte nemá vliv nato jestli k vám přiběhne na první, nebo 50. zavolání.
Krmení pro koně:
Krmení se rozděluje podle toho, jakého máte koně.
Obrázek
Pokud budete chtít pokračovat v trénování koně, musíte mít další medaile, na každý qest 1 medaili. Jakmile zajdete za pacholkem, tak vás pošle dojet k nějakému bodu a vrátit se. Pokud během qestů na koně sesednete ze sedla, qest jste nesplnili. Pokud máte v qestu pouze projet určitým úsekem (například v ohňové zemi), můžete sesednout předtím než dojedete k počátečnímu bodu, ale jakmile začnete qest průjezdem prvního bodu, tak už nesmíte sesednout, proto pozor na agresivní potvory, které útočí samy (v poušti je to například velká pouštní želva). Lvl koně si na tomto serveru můžete udělat klidně všech 10lvl základního koně + 11lvl na WH- vše jde udělat během jedno dne . Jakmile dostanete lvl koně na 10, tak se pomalu můžete připravovat na bojového koně.


3. Bojový kůň (WH):
Pokud jste dosáhli se svým koněm levelu 10 a váš level je 35, můžete zajít za pacholkem, že chcete bojovat ze sedla koně. Pacholek vám zadá qest zabít 40 hadích, nebo štířích lukostřelců za 30 minut.
Obrázek
Obrázek

Sežeňte si pár lidí do skupiny, vy musíte být zakladatel skupiny a pošlete je do pouště. Sezvěte lidi, udělejte skupinu a až budou všichni nachystaní, tak spustíte qest, občas jim řeknete kolik ještě chybí. Je velmi velká pravděpodobnost, že pokud se o to budete pokoušet sami, tak to nezvládnete, pokud nedodržíte tento postup a budete zmatkovat, že už jede qest a schánět lidi, pravděpodobně se vám to také nepovede. Jakmile je splněno, zajdete za pacholkem a on vám oznámí, že zbrojní kniha koníObrázek bude hotova zítra. Pokud se vrátíte k Pacholkovi v rozmezí 10 - 16 hodin, kdy bude mít hotovou knihu, tak po vás bude chtít 500 000. Opět se nepokoušejte tu knihu nikde kupovat, pokud ji totiž nekoupíte od pacholka, tak je vám k ničemu. Nyní máte WH a můžete bojovat z koně, pokud budete chtít zvyšovat level bojového koně abyste mohli mít válečného koně (MH), tak budete muset splnit několik qestů na lvl koně 20. Tento kůň vyžaduje na přivolání 200MB.


Qesty na WH:

lvl 12. Zabij 5 Bo
Bo se vyskytuje ve druhém městě


lvl 13. Zabij 5 Chuongů
Chuong se vyskytuje v druhém městě


lvl 14. Zabij 10 hrdých orků generálů
Hrdý ork generál se nachází v údolí seungryong


lvl 15. Zabij 10 černých orků
Černý ork se nachází v údolí seungryong v okolí chrámu


lvl 16. Zabij 10 tmavých mučitelů
Tmavý mučitel se nachází v údolí seungryong v okolí chrámu.


lvl 17. Zabij 10 spárovatých jedovatých pavouků
Sparovitý jedovatý pavouk se vyskytuje v pavoučím dungeonu v prvním patře.


lvl 18. Zabij 20 pouštních banditů
Pouštní bandité se vyskytují v poušti yongbi


lvl 19. Zabij 10 ledových golemů
Ledoví golemové se vyskytují na hoře sohan


lvl 20. Zabij 20 bojových tigrů.
Bojoví tigři se nachází v ohňové zemi


Pokud jste došli až sem, otevřelo se vám okno pro skily na koně, tyto skily se trénují pomocí knihy jezdeckého uměníObrázek, kterou můžete číst od lvl 50. Pokud máte přečtené některé knihy úspěšně a rozdělené některé body, už můžete používat skily z koně, bohužel tyto schopnosti nemají žádnou sílu dokud si nepořídíte vojenského koně (MH). Proto není vhodné uvažovat stylem, že si hodíte vše na 1 a MH nepotřebujete. Boj ze hřbetu koně se takto udělat dá, nicméně ostatní schopnosti nefungují.

4. Vojenský kůň (MH)
Pokud jste splnili všechny předchozí qesty na WH a máte lvl 50+, tak můžete skočit za Pacholkem s žádostí o zlepšení koně. Opět doporučuji, pokud nejste lvl 60+, tak si vytvořit partu lidí, kteří se nachystají ve věži a vy spustíte qest a stojíte u pacholka a díváte se jak vám ubívají potvory. Ten qest je zabij 300 lukostřelců démona za 30 minut. Pokud máte dobrou partu, tak je do 15-ti minut hotovo a vy se ani nehnete od pacholka.


Pokud se vše povede, tak vám pacholek oznámí, že máte přijít zítra pro vojenskou knihu koníObrázek, která stojí 1 000 000 yangů.
Pokud mu vše zaplatíte, tak dostanete vojenskou knihu koní a jednu knihu jezdeckého umění, se kterou můžete dostat bodík do schopnisti koně, kterou si vyberete.
Přivolání koně vám ubere 300MB.

Schopnosti koně:

1. Boj ze hřbetu koně
- velice výhodné, pokud potřebujete vyjet z kruhu nepřátel, nefunguje s lukem.
- možno trénovat od levelu 50

2. Dupnutí koně
- Kůň dupne na cíl a tím jej omráčí a ubere nějaký život. Pokud použijete tento skil při cestování, zvýší vaši rychlost o 50.
- možno trénovat od levelu 52

3. Hnutí síly
- Funguje se všemi zbraněmi a podle zbraní vypadá u všech charakterů různě, bohužel v současné době má malou účinnost, takže téměř nic neubere, ale udělá pěkný efekt.

Levelování MH ještě není bohužel přístupné, jinak kůň může mít maximální level 30, ale toto není u nás ještě možné, takže všeci končíme na levelu koně 21.


Smrt koně :

Pokud koně dlouho nekrmíte, například když jedete na dovolenou, tak vám chcípne. Nic není ale ztraceno, protože se dá oživit bylinou, která padá z BOSů na konci dungeonů opic.Případně se dá vyměnit za Jezdeckou propustku
Obrázek